Според политолога Анастас Стефанов просто се бяга от нови политически

...
Според политолога Анастас Стефанов просто се бяга от нови политически
Коментари Харесай

Политическа апатия тресе българите?

Според политолога Анастас Стефанов просто се бяга от нови политически разтърсвания

Предсрочни парламентарни избори сега не са нужни, считат по-голямата част от българите, демонстрира изследване на „ Тренд “, финансирано от вестник „ 24 часа “.

Това не значи заем на доверие, а по-скоро е политическа незаинтересованост и отвращение от още политически разтърсвания при нови избори, разяснява политологът Анастас Стефанов.



Снимка: btvnovinite.bg

47% от интервюираните са на мнение, че не е належащо още веднъж да гласуваме. 37 % са на противоположно мнение и настояват, че предварителни парламентарни избори би трябвало да има.

58% от интервюираните са дали негативна оценка на държавното управление. Положителна е активността му за 27 на 100.



„ Няма какво да ни учудва, в последна сметка политическата зима, както я назоваваме, общо взето и тези инфлационни процеси и всички тези провокации, доведоха до бързо привършване на този заем на доверие към кабинета “, изясни Стефанов.

За разлика от държавното управление, президентът получава преобладаващо позитивна оценка - 50%. Отрицателно е мнението на 38 на 100 от интервюираните.



Снимка: btvnovinite.bg

„ Едно е несъмнено президентът Радев дава политически звук, който приказва за това, че и да се е употребило държавното управление с избран заем на доверие, той не е изобилен. Президентът по-скоро демонстрира, че ще се държи като коректив към изпълнителната власт. Така че по-скоро президентът ще бъде на нужната отдалеченост и с нужния сериозен звук, когато се постанова “, сподели още политологът.

Електоралните настройки измежду тези, които са декларирали, че ще гласоподават, демонстрират, че ГЕРБ са първа политическа мощ с 23,6 на 100.



Снимка: btvnovinite.bg

„ Продължаваме промяната “ са втори с малко над 20%. Трети са Движение за права и свободи с малко повече от 11 на 100. Следват Българска социалистическа партия с 10,5. „ Възраждане “ - с 9,3%.

„ Демократична България “ с малко над 7% и „ ИТН “ с малко под 7.

„ Ние към този момент виждаме разлика от над 3% в изгода към този момент на ГЕРБ, което прави първа политическа мощ, т.е. Политическа партия не престават да записва ерозия измежду поддръжката си. Има растеж пък за „ Възраждане “, което е приближава доста близо до трета и четвърта политически сили. Това може да се дължи, че могат да изричат по-радикално мнението си и да печелят дивиденти измежду избрани групи в обществото “, изясни още Стефанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР