Според пилота на Alphatauri Пиер Гасли най-успешният пилот на последното

...
Според пилота на Alphatauri Пиер Гасли най-успешният пилот на последното
Коментари Харесай

Пилот: Хамилтън щеше да е последен ако караше за Haas или Williams

Според водача на Alphatauri Пиер Гасли най-успешният водач на последното десетилетие във Формула 1 Люис Хамилтън даже е нямало да мисли за влизане в точките, в случай че е карал за тим от ранга на Haas или Williams.

По думите на френския играч триумфите на седемкратния първенец се дължат повече на тима, за който той кара, а не на самия него. Mercedes завоюва последните осем трофеи при конструкторите, като единствено през 2021 немският отбор не взе тази при водачите. Преди това британецът завоюва шест от седем трофеи, а Нико Розберг бе първенец през 2016.

„ За жал в нашия спорт колата е в основата на резултатите. Дори и Люис да е най-хубавият водач през днешния ден или даже в историята на Формула 1, в Williams или Haas той ще финишира финален. Не приказваме даже за пето място, а за 16-о или 18-о “, сподели Гасли.

През предходната година Хамилтън бе надвит за купата от Макс Верстапен, като по този метод за първи път от 2008 двете трофеи не бяха извоювани от еднакъв тим. Тогава тази при водачите бе за състезаващия се за Макларън Хамилтън, а тази при конструкторите за Ferrari.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР