Според пазарни анализатори през първата седмица на новата година за

...
Според пазарни анализатори през първата седмица на новата година за
Коментари Харесай

От понеделник цената на бензина спада до едноцифрено число?

Според пазарни анализатори през първата седмица на новата година за първи път от дванайсет месеца цената на бензина ще спадне до едноцифрено число в локалните бензиностанции.

Според ганайския институт по енергийната сигурност (ИЕС) актуалната междинна цена на бензина от 12,68 ганайски седи ще спадне осезаемо на 9,50 седи за литър.

Също по този начин се чака и спад на актуалната междинна цена на дизела от 15,55 ганайски седи на 11,60 седи, осведоми Българска телеграфна агенция.

През първата седмица на 2022 година междинната цена на бензина и дизела беше надлежно 6,7 и 6,9 ганайски седи.

Анализаторът от ИЕС Фриц Мозес съобщи пред ГНА, че се чака цената на втечнения газ да спадне до 9 ганайски седи за кг, считано от 1 януари 2023 година

Той съобщи, че спадът в цените на горивата през последните няколко седмици ще се резервира, до момента в който цените на петролните артикули на интернационалния пазар се намаляват, а курсът на ганайската валута по отношение на $ се ускорява.

" Въпреки минималния напредък на цената на дизела на интернационалния пазар засилващият се курс на ганайското седи по отношение на $ (26,51%) ще докара до понижаване на цените на локалния пазар. В идните дни цените на бензина, дизела и втечнения газ ще доближат надлежно до 9,50 ганайски седи за литър, 11,60 седи за литър и 9 седи за кг ", сподели Фриц Мозес.

Освен това, съгласно Камарата на консуматорите на бензин цените на бензина и дизела ще отбележат забележителен спад на локалните бензиностанции, считано от 1 януари 2023 година

Според Камарата цената на бензина ще спадне от 13,78 на 10,63 ганайски седи, а цената на дизела - от 15,86 на 12,85 седи. Предвижда се и спад в цените на втечнения газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР