Според патриарха не за първи път излиза, че сърбите са

...
Според патриарха не за първи път излиза, че сърбите са
Коментари Харесай

За сръбския патриарх присъдата на Младич е ”дело на дявола”

Според патриарха не за първи път излиза, че сърбите са отговорни за всичко, до момента в който останалите са почтени.

"Още един сърбин бе наказан в Хага. Знаехме, че Ратко Младич ще бъде наказан и че всичко ще стане по този начин и ние за жалост не можем да създадем нищо ", сподели патриархът за "Ало ". По думите му всичко това стана, тъй като "могъщите международни сили правят демонски каузи, а ние поносим последствията ".

Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел предложи да бъде образуван Институт за изследване на правосъдната процедура на Хагския арбитражен съд. Шешел съобщи пред публицисти в сръбския парламент, че Сърбия би трябвало да даде първокласен и експертен отговор на всичко, което се случваше в Хагския арбитражен съд и че не са задоволителни единствено политически изречения. Според него сръбското държавно управление и изключително министерството на правораздаването не трябва пасивно да реагират на присъдата на Ратко Младич.

Ратко Младич беше наказан от Международния арбитражен съд за военните закононарушения в някогашна Югославия на пожизнен затвор, откакто бе приет за отговорен по 10 от общо 11 точки от обвиняването - за геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството.
Докато Западът разгласи Младич за боен нарушител, доста хора в Сърбия и босненската Република Сръбска считат, че той е народен воин.

Русия също жигосах решението на съда в Хага. Доживотната присъда затвор на някогашния боен пълководец на босненските сърби Ратко Младич е продължение на политизираната и преднамерена линия на Международния арбитражен съд за някогашна Югославия /МТБЮ/, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Изкуствено възприетата от трибунала за основа едностранна, антисръбска трактовка на трагичните събития от 90-те години на територията на някогашна Югославия, освен не способства за реализиране на главния принцип за наложителност на наказването за военни закононарушения, само че и за следващ път подкопава процеса на възобновяване на взаимното доверие на Балканите, означи Захарова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР