Според първоначалната информация магнитудът му е бил 7,5 по Рихтер,

...
Според първоначалната информация магнитудът му е бил 7,5 по Рихтер,
Коментари Харесай

Мощно земетресение разлюля южните и централните части на Мексико

Според първичната информация магнитудът му е бил 7,5 по Рихтер, само че по-късно той беше поправен на 7,2. Няма данни за жертви, нанесени са материални вреди. Регистрирани са към 200 вторични труса, като силата на някои е над 5 по Рихтер.

Епицентърът на земетресението е бил покрай Пинотепа Де Дон Луис, на дълбочина към 25 км. Люлеенето е провокирало суматоха измежду популацията. Задействан е специфичният протокол при изключителни случаи, както и сигналната система, която предизвестява за бедствия.
Габриела Ерера, преподавател: Следвам протокола за сигурност. Учениците бяха евакуирани на безвредно място, а 20 минути по-късно изведени и от региона на учебното заведение.
Въпреки силата на труса, предизвестие за цунами не е издавано.

Алфонсо Наварет, министър на вътрешните работи на Мексико: Няма данни за съществени вреди. Трусът е усетен мощно в няколко щата, а в столицата Мексико е провокирал суматоха, само че също няма данни за жертви, нанесени са единствено материални вреди.
След люлеенето съвсем милион семейства в най-засегнатия регион са останали без ток. Поетапното възобновяване не електроподаването към този момент е почнало. Според експерти епицентърът на труса е на забележителна дълбочина и това е повода да няма съществени проваляне.

Мексико към момента се възвръща от мощните земни земетресения, регистрирани в страната на 7 и 19 септември предходната година, които лишиха живота на стотици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР