Според първите данни от екзит пола ГЕРБ е победителят на

...
Според първите данни от екзит пола ГЕРБ е победителят на
Коментари Харесай

Пълни данни от екзитпола: ГЕРБ печели изборите за Европарламент

Според първите данни от екзит пола ГЕРБ е спечелилият на изборите за Европейски парламент. Според „ Алфа Рисърч ” ръководещата партия и сътрудниците им печели 32,7%. Българска социалистическа партия е на второ място с 23,2%

Движение за права и свободи са трети с 13,6% от гласовете, а с изключение на тях в Екологичен потенциал отиват и представители на Вътрешна македонска революционна организация (7%) и „ Демократична България ” (5,9%).

„ Атака ” и „ Патриоти за Валери Симеонов ” вземат по 1,7% от националистическия избор, а отстраненият кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева взема 1,2% от вота.

Управляващите ще имат 7 евродепутати, а левицата – 5. Движение за права и свободи ще е с трима, Вътрешна македонска революционна организация и „ Демократична България ” – с по един.

30,5% са получили ГЕРБ на евроизборите през днешния ден, 25,4% - Българска социалистическа партия. Това демонстрират данни на от екзитпол на " Галъп ", представени от Нова телевизия.

Движение за права и свободи са трети с 12,8%. Вътрешна македонска революционна организация четвърти - с 8% Демократична България пети - с 6,5%

Според " Тренд " разликата за първите две партии е още по-голяма - ГЕРБ са събрали 30,5%, а Българска социалистическа партия 23,5%.

Активността остава на рекордно ниски равнища – 28,8%.

31 на 100 от запитаните са на мнение, че сегашната конструкция на ръководството би трябвало да се резервира, 32 на 100 считат, че са нужни лични промени, а единствено 22% от запитаните желаят предварителни избори, съобщи bTV.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР