Според пандемичния план на Кирил Петков, основен елемент за налагане

...
Според пандемичния план на Кирил Петков, основен елемент за налагане
Коментари Харесай

Костадин Ангелов разобличи Кирил Петков: Излъга ви, май му е хоби, че Планът му срещу COVID-19 бил уникален

Според пандемичния проект на Кирил Петков, главен детайл за налагане на ограничения е броят на реанимационните кревати. Да, но не! Здравният министър призна пред Народно събрание, че управляващите наблюдават над 20 индикатора, които действително водят до налагане на противоепидемични ограничения. Същите данни, които наблюдавахме и ние и щабът ги съобщаваше на седмичен брифинг. Това разяснява някогашният здравен министър Костадин Ангелов.

С други думи: Кирил Петков ви излъга (май му е хоби), че Планът му бил неповторим и ще се води от броя на интензивните кревати. Добре, че здравният министър събра храброст да каже истината и опроверга премиера, добавя Костадин Ангелов. Коментарът му е след вчерашната комисия по опазване на здравето в Народно събрание, където бе изслушана здравната министърка Асена Сербезова.

8142 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие при направени малко над 37 хиляди теста, демонстрират обновените данни на Единния информативен портал към среднощ. Процентът на позитивните проби пада от 26 на 22 на 100.

Расте обаче броят на пациентите с Covid-19 в болница - те към този момент са 6124, с 200 повече спрямо предходното денонощие, 568 са в интензивни отделения.

Отчетени са и нови 96 смъртни случая, свързани с вируса. 88,5% от тях не са били имунизирани. Като излекувани са посочени 5 980 души.

257 488 са дейните случаи.

Броят на хората със приключен имунизационен цикъл доближи близо 2 милиона и 7 хиляди. През последното денонощие са сложени малко над 10 хиляди дози ваксина, още веднъж множеството от тях бустерни. Броят на хората с такава доза е над 625 хиляди.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР