Според окончателното решение на ВКС убиецът на майка си и

...
Според окончателното решение на ВКС убиецът на майка си и
Коментари Харесай

Убиецът на майка си и дядо си Кристиян Гочев ще прекара в затвора 30 г.

Според окончателното решение на Върховен касационен съд килърът на майка си и дядо си Кристиян Гочев ще изтърпява наказване от 30 години "лишаване от независимост ".
На първа инстанция той беше наказан от Софийски градски съд на пожизнен затвор без право на подмяна, а след това Софийският апелативен съд я промени на 30 години, напомня news.bg.
През 2016 година Гочев умъртви в столичния квартал "Хаджи Димитър " майка си и дядо си по изключително нечовечен метод.
Делото във Върховен касационен съд е формирано по тъжба на подсъдимия против решението на САС, с което отчасти е променена присъдата на Софийския градски съд от 2017 година
При кратко правосъдно разследване - поради признание от подсъдимия на обстоятелствата в обстоятелствената част на обвинителния акт, Софийски градски съд е признал виновността на Гочев за двойното ликвидиране, като е несъмнено наказване "доживотен затвор без подмяна ". Заради производството по реда на съкратеното правосъдно разследване присъдата е сменена с 30 години "лишаване от независимост ".
В касационната тъжба на Гочев се акцентира аргумент за "явна неправда на наложеното общо наказване ", като се прави искане то да се понижи.
Тричленният състав на Върховен касационен съд приема жалбата за неоснователна. Посочва се, че жалбоподателят безпричинно упорства за отдаване на по-значима тежест на смекчаващи отговорността на подсъдимия условия като младата му възраст, здравословното му положение и признанието на обстоятелствата в извършената процедура на кратко правосъдно разследване.
От Върховния касационен съд прецизират, че тричленен правосъден състав оставя в действие решение от 13.02.2018 година на Софийския апелативен съд. Решението е дефинитивно.
Върховните съдии са безапелационни, че проявената особена свирепост към майка му и към притеклия й се на помощ негов дядо при метода и средствата на реализиране на действието е била придружена с причиняване на извънредно мъчителни физически и душевен болки и премеждия на жертвите, съзнавано от него и мечтано за реализиране на задачата му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР