Според официалните данни коронацията на крал Чарлз в събота е

...
Според официалните данни коронацията на крал Чарлз в събота е
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз III привлече значително по-малко зрители от погребението на Елизабет II

Според формалните данни коронацията на крал Чарлз в събота е била следена от 20 милиона британци. Това прави събитието най-гледаното телевизионно предаване за годината, само че аудиторията е доста по-малка от 29-те милиона, следили от домовете си на Острова погребението на кралица Елизабет II през септември.

Броят на телевизионните фенове, гледали коронацията в Уестминстърското абатство, евентуално се е оказал по-голям от предстоящото, защото неприятното време остави мнозина по домовете им.

Най-много хора – 15,5 млн. души – са гледали репортажа на BBC, управителен от Хю Едуардс и предаван по BBC One, BBC Two и канала BBC News. Според формалните данни за гледаемостта, предоставени от организация Digital-i, отразяването на ITV е било гледано от 3,6 млн. фенове, а на Sky – от 800 000 души в Sky News и Sky Showcase.

Преди коронацията имаше спор с издателските групи и по-малките канали GB News и TalkTV за достъпа до фрагменти. Те бяха недоволни, че BBC е подготвена да показа фрагменти онлайн от коронацията единствено против доста висока цена.

По време на съботните излъчвания беше отделено лимитирано време за антимонархически възгледи, макар безпокойството от обстоятелството, че полицията арестува ръководителя на водещото републиканско придвижване часове преди коронацията, отбелязва The Guardian.

Данните за телевизионната гледаемост не включват дребния, само че забележителен брой хора, които са гледали коронацията посредством живи излъчвания и нетрадиционни способи на лъчение като YouTube. Някои телевизионни канали избраха да пренебрегват коронацията.

Канал 4 да вземем за пример съумя да притегли 138 000 души да прекарат дъждовната съботна заран в гледане на Роуън Аткинсън в ролята на Джони Инглиш – вместо да гледат помазването на крал Чарлз III със свещено масло от церемониална лъжица от 12-ти век.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР