Според официални данни на САЩ, средната възраст, в която хората

...
Според официални данни на САЩ, средната възраст, в която хората
Коментари Харесай

Защо милениалите са поколението на “бавната любов

Според публични данни на Съединени американски щати, междинната възраст, в която хората са сключвали брак през 80-те години, е била 25 за мъжете и 22 за дамите.

Статистики от предходната година сочат, че в днешно време мъжете избират да изчакат до тридесетия си рожден ден, а дамите минават под венчилото чак на 28 години. Този феномен е именуван мудна обич , а аргументите за него са доста и разнородни.

Основният фактор зад прогресивно късните женитби е финансовата непоклатимост, която хората от поколението на милениалите желаят да доближат, преди да основат дом и потомство.
 Снимка 432844

Сексуалният демократизъм е апетитен като друга огромна причина за " бавната обич ", защото в XXI век е прекомерно елементарно да намираш " бърз секс ". Много млади мъже и дами избират да се отдадат на половото многообразие, което е мощно подтиквано от технологиите и множеството способи за връзка.
 Снимка 432843

Докато тези трендове са неприемливи и неразбираеми за предишните генерации, разнообразни изследвания сочат, че милениалите в действителност знаят какво вършат и го вършат мъдро.

Ако преди време бракът сред двама души е бил факт единствено няколко месеца след първата среща, милениалите постоянно изчакват най-малко пет години, преди да сложат халка.

Именно това е повода за спада в разводите от 80-те години насам, написа New York Times.
 Снимка 432842

Изследвания сочат, че двойките, които са прекарали най-малко три години дружно, преди да вдигнат женитба, се развеждат 39% по-рядко от тези, които бързат. При тези двойки се следят по-високи равнища на непосредственост и споделеност, съпрузите са по-толерантни един към различен, по-склонни са и да простят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР