Според обвинението, на 01.09.2019 г., около 08,30 ч., в подлез

...
Според обвинението, на 01.09.2019 г., около 08,30 ч., в подлез
Коментари Харесай

Рецидивистът Васил, нападнал варненец в подлез, остава в ареста


Според обвиняването, на 01.09.2019 година, към 08,30 ч., в подлез на бул. " Хр. Ботев “ и ул. " Д-р Пискюлиев “ Васил М. посредством потребление на физическа мощ лишил мобилен телефон и 8 лева и 50ст. от 50-годишен мъж.

Той е осъждан 17 пъти за закононарушения от общ темперамент – най-вече обири и грабежи, с множеството полицейски регистрации.

Престъплението, за което е притеглен като обвинен 30-годишния мъж е тежко по смисъла на закона, като за него се планува наказване " отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години.

Състав на Варненския областен съд, откакто прегледа всички събрани досега доказателства, реши че съществува обосновано съмнение Васил М.,  да е създател на действието, за което му е повдигнато обвиняване. Съдът счете, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, поради метода му на живот, защото без значение че същият има непрекъснато местоживеене, се занимава със скитане и обитава на разнообразни места във Варна. Опасността от осъществяване на закононарушение се поддържа както от свидетелството за съдимост на лицето, по този начин и от направената информация от Министерство на вътрешните работи. От нея е видно, че след освобождението от пандиза по последната присъда Васил М. е траял да има престъпни прояви – регистриран е бил пет пъти от март 2017 година до сегашния миг.

За съда всички изброени  обстоятелства   наложиха  извода,   че  към сегашния миг най- вярната и законосъобразна мярка за неотклонение, която може да се дефинира по отношение на Васил М. е най-тежката, а точно " задържане под стража.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР