Според общинските съветници в Плевен, решението на конфликта за ползване

...
Според общинските съветници в Плевен, решението на конфликта за ползване
Коментари Харесай

Решението на конфликта за ползване на басейна в Плевен е компромис и от двете страни

Според общинските съветници в Плевен, решението на спора за прилагане покрития общински басейн в града е реализиране на компромис от двете спорещи страни, оповестиха за Българска телеграфна агенция от общината.

Басейнът е общинска благосъстоятелност, предан чартърен за 10 години, и всички деца би трябвало да имат достъп до него, се показва в известието. Според съветниците двата спортни клуба - "Инвиктус " и "Аквазар ", би трябвало да намерят пресечна точка в позициите си, само че към този момент не трябва да се приключва контракта за стопанисване на обекта. Около това мнение са се обединили представители на три общински комисии - "Младежки действия, спорт и туризъм ", "Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " и "Законност и надзор по осъществяване на решенията " на общо съвещание.

В него са взели участие и ръководителят на Общинския съвет /ОбС/ Мартин Митев и представители на спорещите срани. Митев е пояснил, че Общински съвет "няма законови пълномощия да позволи казуса ". "Страна по контракта е кметът, а не съветът. Трябва да се търси различен вид по проблема - съгласие поради децата ", е позицията на Митев.

Съвместното съвещание е взело решение да бъде проведена последна среща, на която представители на "Инвиктус " и "Аквазард " с посредничеството на Общински съвет да намерят пресечна точка в позициите си. В идния диалог ще вземат участие ръководителите на общинските комисии - Йордан Грижов, Владислав Монов и Илиян Йончев. Срещата ще бъде планувана до края на януари.

По мотив този спор доста деца предходната година стачкуваха със своите родители, че не им се дава естествена опция да спортуват в басейна. Неразбирателството сред техните треньори и наемателя на оборудването е от началото на юли, когато част от треньорите напущат клуба на наемателя. Общинският плувен басейн в Плевен е един.

Общината има желание да създаде още един плувен комплекс, който е зарязан от години в ж.к. "Дружба ". За него обаче общинските управляващи би трябвало да намерят съществени вложители, само че това е въпрос на бъдещето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР