Според обществената оценка нещата не изглеждат толкова оптимистични. Расте общото

...
Според обществената оценка нещата не изглеждат толкова оптимистични. Расте общото
Коментари Харесай

Политическата равносметка: Скандалите и успехите на 2018 година

Според публичната оценка нещата не наподобяват толкоз оптимистични. Расте общото чувство, че този политически модел вече се върти на празни обороти и не генерира вяра. Има общо чувство за привършване на модела. Това съобщи социологът Живко Георгиев предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Достигат се прагове на самообладание, което може да докара до радикализация, от вида на " жълтите жилетки " във Франция ", каза още той, представен от вести.бг. 

" Едно е действителната обстановка, друго е нашето чувство за него. Изследванията за корупцията и щастието демонстрират, че ние сме по-нещастни от някои африкански страни. Въпреки, че сме по-благоустроени. Когато хората попътуват, даже и в Западна Европа ще видят, че те не живеят доста по-добре от нас ", добави по тематиката политологът Стойчо Стойчев.

" Нека погледнем действителните индикатори на икономическия напредък. Тогава ще забележим, че нещата не отиват на зле. Имаме базови промени от последните години, само че качеството би трябвало да се увеличи ", разяснява Стойчев.

" Българският политически живот генерира непрекъснати кавги. Най-големият скандал на годината беше, казусът с майките на деца с увреждания, само че и най-хубавите промени бяха за тях и хората с увреждания. В Народното събрание няма опция, няма равнище на опозиционност - би трябвало да ги търсим отвън Народното събрание. Българска социалистическа партия в никакъв случай не са прехвърляли 1 милион гласоподаватели, а ГЕРБ в никакъв случай не са падали под 1 милион гласоподаватели ", допълни политологът. 

" Проблемът не е, че няма икономически напредък. Забелязваме напредък и в междинната класа ", завърши Живко Георгиев. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР