Според някои статистики 1,8 млрд. хора пазаруват онлайн. Нищо чудно

...
Според някои статистики 1,8 млрд. хора пазаруват онлайн. Нищо чудно
Коментари Харесай

Как да избегнем триковете на търговците при онлайн пазаруването?

Според някои статистики 1,8 милиарда хора пазарят онлайн. Нищо чудно тогава, че всеки онлайн магазин прави всичко по силите си, с цел да притегли нови клиенти, които да останат удовлетворени и да поръчат отново.

Съвсем скоро обаче ще стартират дни и седмици на понижения, които ще ни заливат с всевъзможни отстъпки, промоции и невероятни оферти. Как да избегнем някои известни трикове, които могат да ни заблудят при извършването на покупки онлайн? Вижте в канала във vbox7:

1. Отзиви на клиенти

Особено пазаруващите от Китай знаят, че фотографията на продукта постоянно се разграничава от продукта в реалност. Затова би трябвало да се гледат отзивите на клиентите, които към този момент са купили преди нас. Но пък и не би трябвало да им се разчита на 100%, защото е допустимо огромна част от тях да са изфабрикувани или " поръчкови ".
               

A post shared by (@pinkwomanofficial) on Oct 13, 2019 at 11:44am PDT

2. Големите етикети

" Голямо понижение ", " топ предложение ", " лимитирана оферта ". Често зад тези гръмки лозунги основават напрежение у клиента, че ситуацията е " в този момент или в никакъв случай ". Първо обаче се запитайте нужно ли е това, което ви оферират " извънредно ", а в случай че отговорът е позитивен, уверете се, че в действителност предлагането е положително, а не просто празни изказвания.
               

A post shared by (@kuferekczekolady) on Jan 12, 2019 at 11:55pm PST

3. Истинско ли е понижението

Съществуват доста приложения, които може да инсталирате на браузера си, с чиято помощ да наблюдавате каква е била цената на продукта, от който се вълнувате, в последните месеци. Така ще сте сигурни постоянно дали понижението е в действителност понижение.-->
               

A post shared by (@thimstore) on Jul 11, 2019 at 7:11pm PDT

4. Безплатната добавка

Клиентите не обичат да заплащат за доставка и търговците доста добре знаят това. В доста уеб сайтове ще видите алтернатива за безвъзмездна доставка над избрана сума. Това е известен трик за стимулиране на спонтанните покупки. От друга страна доста търговци умишлено включват цената на доставката в тази на продукта, с цел да ви накарат да си мислите, че в действителност тя е безвъзмездна.
               

A post shared by (@marinaegabriella) on Feb 27, 2017 at 3:00pm PST

5. Изчакайте с извършването на покупки

Оставете продуктите си в кошницата си за ден-два. Така ще се убедите, че няма да купите нищо непринудено. От друга страна търговците ненавиждат да оставяте незавършени покупките си и ще се постараят да ви убедят да купите продукта. Вероятно ще ви пратят код за отстъпка или ще пробват да ви примамят с подарък.
               

A post shared by (@marinaegabriella) on Feb 27, 2017 at 3:00pm PST
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР