Според някои легенди духовно извисените гурута и монасите в източния

...
Според някои легенди духовно извисените гурута и монасите в източния
Коментари Харесай

Възможно ли е да поставим всичко в тялото “на пауза

Според някои митове духовно извисените гурута и монасите в източния свят имат способността да изпадат в положение, наречено " самадхи ".

Самадхи е тип дълбока медитация, в която всички процеси в тялото се забавят до съвсем цялостен стоп, а душата се отделя от тялото и стартира да броди из фините светове.

Въпреки че сходен вид " изключване " звучи извънредно фантастично, неотдавна учени от Съединени американски щати са съумели по неестествен метод да " паузират " процесите в тялото на човек в продължение на няколко часа.
 Снимка 453827

Процедурата е извършена за първи път в медицинския център на университета в Мериленд, Съединени американски щати, а формалното й име е " незабавно опазване и реанимация ".

Чрез този способ медиците целят да покачат шанса за оцеляване на хора със съществени контузии и пострадвания, защото прекъсването на процесите в тялото на потърпевшия дава на лекарите повече време за интервенция.

Процедурата стартира с преливането на леден разтвор, който може да замести човешката кръв за несъмнено време.
 Снимка 453828

Така органите на потърпевшия се охлаждат, пулсът съвсем стопира, ниската температура забавя процесите и реакциите в клетките и понижава потребността им от О2.

Мозъкът също забавя работата си, а ниската температура му разрешава да оцелее до два часа без приток на О2. При естествени условия мозъчните кафези стартират да умират след към пет минути без О2.

В момента методът се тества върху съществено потърпевши пациенти, признати в незабавното поделение, а следващата година чакаме и първите публични резултати и статистики по въпроса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР