Според някои животът се измерва с броя вдишвания, които са

...
Според някои животът се измерва с броя вдишвания, които са
Коментари Харесай

Мозъкът, продължителността на живота и каква е връзката между тях

Според някои животът се мери с броя вдишвания, които са ни отредени, съгласно други пък продължителността на живота зависи от броя на контракциите на сърцето.

Учени от Харвард оферират трети вид, съгласно който продължителността на живота е в директна връзка с интензитета на сигналите в човешкия мозък.

Д-р Брус Янкър и екипът му са провели опити с червеи, хора и плъхове, в които са открили, че колкото по-висока е интензивността на невроните в мозъка, толкоз по-кратка е продължителността на живота при всеки от трите разнообразни организми.

При хората високата невронна интензивност може да се показва в нервни и непрекъснато изменящи се мисли, нескончаем стрес, неочаквани промени в настроенията и страстите и физическо неспокойствие.

Учените също по този начин са съумели да разпознават, че нарасналата централизация на избрана група протеини в мозъка имат директно въздействие върху интензивността на невроните.

Това би дало опция на фармацевтите да разработят лекарство, което по безвреден метод покачва съществуването на тези протеини и спомага за редуцирането на интензивността в мозъка.

Янкър и екипът му са безапелационни, че занимания от рода на йога и медитация могат да имат осезателен резултат върху преодоляването на мозъчната свръхактивност и надлежно да имат положителен резултат върху продължителността на човешкия живот. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР