Според някои източници, пожарът, който отне живота на 14 моряци,

...
Според някои източници, пожарът, който отне живота на 14 моряци,
Коментари Харесай

Шокираща версия за гибелта на руските подводничари с високи звания и Герои на Русия

Според някои източници, пожарът, който лиши живота на 14 моряци, е избухнал не на миниподводницата АС-12 ( "Лошарик "), а на нейния притежател. Източник споделя, че става въпрос за подводницата "Оренбург ", а различен - за "Подмосковие ".

Единият от източниците твърди, че повредата се е случила на борда на подводницата БС-64 "Подмосковие ". След реорганизация, завършила през 2016 година, на въпросния подводен транспортен съд е било инсталирано съоръжение за транспорт на дълбоководни миниподводници.

Друг източник описа, че е горяла атомната подводница БС-136 "Оренбург ", която е нормалният притежател на АС-12.

Какво се случва? Самолетът с вицепрезидента на Съединени американски щати незабавно се върна във Вашингтон, Путин привика изключително военния министър!

По-рано стана известно, че във военноморската болница в Североморск са доставени 4-5 души, оживели при пожара. Те са приети в болница с отравяния от пушек, както и травми.
Според някои източници, моряците са съумели да изгасят пожара, херметизирайки отсека с възпламеняването, само че освен това са се отровили от токсичния пушек и са умряли на път за болничното заведение.
На дълбоководния уред на ВМФ АС-12, където избухна пожар, вследствие на който починаха 14 моряци, са се намирали подводничари със звание не по-нисъко от капитан 3-ти сан. Съобщава се още, че измежду починалите е бил и капитанът от 1-ви сан Андрей Воскресенский.



Руският президент Владимир Путин след срещата си с министъра на защитата Сергей Шайгу заръча да бъде оказана помощ на фамилиите на потърпевшите и починалите вследствие на пожара на борда на подводницата. Руският водач посочи, че измежду починалите има 7 капитани от 1-ви сан и 2 героя на Русия. "Екипажът е бил високо професионален ", акцентира той.

 Президент РФ Владимир Путин и министр обороны РФ Сергей Шойгу во время встречи с военнослужащими Вооруженных сил РФ, принимавшими участие в антитеррористической операции в Сирий, в Георгиевском зале Большого Кремлевского дворца, 28 декабря 2017 декабря

"Това не е елементарен съд, това е проучвателен съд. Екипажът е високо професионален, в сходство с вашите предварителни отчети, от 14-те починали, седем са капитан 1-ви сан, а двама са Герои на Русия. Това е огромна загуба за флота, а и за цялата войска. Поднасям моите откровени съболезнования на фамилиите на починалите, би трябвало да се направи всичко належащо, с цел да им се окаже помощ и поддръжка. Моля персонално да отидете в Североморск, с цел да се запознаете персонално с отчетите за нещастието. Моля ви по-късно персонално да ми докладвате ", сподели Путин на Шайгу.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР