Според ново проучване на Университета на Уоруик, тормозът между братя

...
Според ново проучване на Университета на Уоруик, тормозът между братя
Коментари Харесай

Тормозът между братя и сестри уврежда психиката

Според ново изследване на Университета на Уоруик, тормозът сред братя и сестри по време на детството, доста покачва риска от развиване на психиатрични болести , като шизофрения, по-късно в живота.

В първото изследване , изследващо взаимовръзката сред тези две феномени, са взели присъединяване 3600 деца. Те попълнили специфичен въпросник по тематиката, когато били на 12 години, след което, когато навършили 18 години, минали през типов клиничен обзор за определяне съществуването на признаци за психологично заболяване.

Децата влизали в три категории : такива, които тормозят братята или сестрите си; такива, които са жертва на подобен тормоз и такива, които са както агресори, по този начин и жертви .

Учените открили, че колкото по-често децата са взели участие в издевателството, било то като жертва или принудител, или и двете, толкоз по-голяма е вероятността да развият психологично заболяване.

 Снимка 340043

Децата, които били въвлечени в такова държание няколко пъти седмично или месечно, се оказали два-три пъти по-предразположени към неуравновесеност. Но най-застрашени са жертвите на тормоз и тези, които влизат в ролята както на жертва, по този начин и на принудител .

Още по-тежко е ситуацията на децата, унизени както от събратята си, по този начин и в учебно заведение , като при тях рискът от психологично заболяване е четири пъти по-голям.

Главният създател на публикацията, Слава Данчев, отбелязва, че проблемите в общественото другарство на тези деца може да са ранни признаци за болестта, а не причина за него .

Учените поучават родителите и здравните експерти да обръщат съществено внимание на тези процеси, с цел да се опитат да ги предотвратят, преди да е станало прекомерно късно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР