Според ново проучване един добър вариант за лечение на лошото

...
Според ново проучване един добър вариант за лечение на лошото
Коментари Харесай

Куркумата помага при лошо храносмилане

Според ново изследване един добър вид за лекуване на неприятното храносмилане може към този момент да се намира във вашия долап с подправки - става въпрос за куркумата.

 

В изследването, оповестено в здравното списание BMJ, се съпоставят повече от 150 души с диспепсия или неприятно храносмилане и реакциите им при лекуване с омепразол и куркумата - която съдържа съединението куркумин - или на композиция от двете.

Според клиниката Майо омепразолът е необятно публикувано лекарство, което се употребява за лекуване на някои проблеми със сърцето и хранопровода посредством понижаване на киселината в стомаха.

 

 

На 28-ия и 56-ия ден от лекуването хората в изследването са оценени за техните признаци - които могат да включват болки в стомаха, отичане на корема, гадене или ранно чувство за цялост - благодарение на Severity of Dyspepsia Assessment, въпросник, който прави оценка степента на неприятното храносмилане.

 

 Добави изложение

 

Според изследването откривателите не са разкрили обилни разлики в признаците на групите, приемащи лекарството, куркумата или комбинацията от двете.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР