Според ново изследване, проведено от психолозите Жан Твенге и Хеюнг

...
Според ново изследване, проведено от психолозите Жан Твенге и Хеюнг
Коментари Харесай

Днешните тийнейджъри избягват секса и алкохола в полза на социалните мрежи

Според ново проучване, извършено от психолозите Жан Твенге и Хеюнг Парк, днешните младежи се разграничават доста от предходните. Сега те избират да си седят у дома, да заобикалят опиатите и алкохола и вместо това да се заравят с дни и часове в другите обществени мрежи.

Учените са изследвали данни от 8.3 милиона младежи, събрани в интервала сред 1976 и 2016 година. Тенденцията недвусмислено демонстрира, че днешните младежи не карат колкото предходните, не работят за пари, не излизат толкоз на срещи, не вършат толкоз секс и не излизат на открито със своите родители.

“Причината за това надалеч не е просто родителството ”, изясняват психолозите. Всичко се свежда до самите младежи, стопанската система, равнищата на фертилност и дълголетието на хората. През средата на 20 век хората са имали тъй наречените тактика за бърз живот. Продължителността на живота тогава е била по-ниска, работата е била наложителна и децата са порасвали бързо без доста контрол от своите родители.  Днес обстановката е доста друга. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР