Според новия план за Брекзит на британския премиер Борис Джонсън,

...
Според новия план за Брекзит на британския премиер Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Джонсън предлага да остави Северна Ирландия в специални отношения с ЕС

Според новия проект за Брекзит на английския министър председател Борис Джонсън, Северна Ирландия ще остане в специфични връзки с Европейския съюз до 2025 година, написа английското консервативно издание The Telegraph.

Планът, който би трябвало да бъде оголен в сряда, планува Северна Ирландия да остане значително в единния пазар на Съюза минимум до 2025 година, само че да излезе от митническия съюз на Блока дружно с останалата част от Обединеното кралство, твърди изданието.

Демократическата юнионистка партия (ДЮП)на Северна Ирландия значително е „ удовлетворена “ от предложенията и проектът се поддържа от водача на фракцията Арлин Фостър.

Въпреки това, министърът на външните работи на Ирландия Саймън Ковни, съобщи, че предложенията няма да дадат съображение за съглашение с Европейския съюз и изрази загрижеността на Дъблин по отношение на обстановката.

Джонсън ще показа последната си оферта за Брекзит пред Европейския съюз в сряда и ще обясни, че в случай че Брюксел не се ангажира с предлагането, Англия няма да води договаряния по-нататък и ще напусне на 31 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР