Според новите противоепидемични правила в Австрия хората трябва да носят

...
Според новите противоепидемични правила в Австрия хората трябва да носят
Коментари Харесай

Как в Австрия приемат въвеждането на задължителна ваксинация?

Според новите противоепидемични правила в Австрия хората би трябвало да носят маски и навън, когато са близо един до различен. Върви се и към наложителна имунизация на пълнолетното население.

Тодор Георгиев е студент във Виена. Разказва, че сега Австрия е наложила локдаун единствено за имунизирани.

От 1 февруари се вкарва наложителната имунизация на пълнолетните жители. инспекциите ще се случват даже и на улицата, а санкциите ще варират от 600 до 3600 евро. Това предписание няма да важи за хората, преболедували коронавирус, чийто документ им е до 180 дни от датата на първия PCR тест, бременните и хората с медицински документ, че е противопоказно да се имунизират.

" В края на предходната година бяха по-сериозните митинги сещу нововъведеното предписание. може би сега обществото не е несъмнено, че тези ограничения ще бъдат въведени и толкоз прецизно спазвани. по тази причина може би се изчаква още малко, с цел да се разбере дали в действителност е толкоз съществено, колкото управляващите споделят ", описа Тодор.

Към момента 71% от австрийците са имунизирани. Отбелязват и нови върхове на новозаразени - малко над 17 000 дневно.

Срокът сред втора и трета доза ваксина е понижен от 9 на 6 месеца, с цел да могат повече хора да си слагат трета доза. При трета доза хората могат да влизат в страната без да показват PCR тест.

" По отношение на маските, за разлика от Италия, където всичко се съблюдава прецизно, в Австрия не е тъкмо по този начин. Ако има скупчване на хора, там маската е наложителна ", изясни Тодор.

Заведенията в Австрия работят до 22.00 часа, всичко останало работи обикновено.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР