Според новите промени лице, което лови риба чрез взривни вещества,

...
Според новите промени лице, което лови риба чрез взривни вещества,
Коментари Харесай

Внимание, Рибари! Ако Ловите Риба По Този Начин, Ще Ви Тикнат В Затвора За Цяла Година!

Според новите промени лице, което лови риба посредством взривни субстанции, ще се санкционира с мярка отнемане от независимост до 1 година и санкция от 10 до 15 хиляди лв. или с пробация. За улов на неразрешен тип риба с електрически ток без позволение или в неразрешени места наказването ще бъде отнемане от независимост до 6 месеца и санкция от 5 до 10 хиляди лева или с пробация.

За всички изброени закононарушения, наказването ще бъде от 1 до 3 години отнемане от независимост и санкция от 15 до 20 хиляди лева, когато са осъществени от две или повече лица, в съучастничество със чиновник на ИАРА или противозаконният улов е в огромен размер. Уловената риба и средствата, с които е осъществено закононарушението ще се лишават в интерес на страната.

С измененията се поправят и текстове от Наказателния кодекс, които би трябвало да влязат в действие от 31 юли 2018 година

Служителите на ИАРА към този момент имат право да задържат извършители при определяне на нелегално действие. Те ще могат да употребяват физическа мощ и помощни средства след предизвестие, записващи и заснемащи механически средства, както и моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване, плануват още признатите текстове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР