Според новите параметри нормалната горна граница сега е 130 на

...
Според новите параметри нормалната горна граница сега е 130 на
Коментари Харесай

Европейските Кардиолози Обявиха: Ето Ги Новите Нормални Показатели На Кръвното Налягане!

Според новите параметри естествената горна граница в този момент е 130 на 80 mm Hg. Тоест, в случай че имате такива индикатори на кръвното, то би трябвало да бъде намалено. Преди това, за нуждата от понижаване на кръвното налягане ке говореши при 140 на 90.

Експерти означиха, че на възраст до 65 години, здравословният индикатор за високо кръвно налягане би трябвало да бъде в границите на 120-129 мм Hg. При пациенти на възраст над 65 години, а също по този начин и по-стари от 80 години, тази цифра не би трябвало да надвишава 139 мм Hg. Преди за тези възрастови групи бяха позволени по-високи прагови стойности от 140-150 mm Hg.

Долната граница при всички, без значение от съпътстващите болести и степента на риск, би трябвало да се поддържа в границите на 80 mm Hg подчертаха европейските кардиолози.

Тези дни, както към този момент информирахме, СЗО направи прогноза за ранна гибел на повече от един милиард души, акцентирайки за водещ фактор нарушаването на естествените функционалности на сърдечно-съдовата система. Именно сърдечно-съдовите болести през днешния ден са преди всичко в общата статистика за смъртността в редица страни, а България в този смисъл не е изключение.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР