Според новата доктрина на Тръмп Москва е сред потенциалните агресори

...
Според новата доктрина на Тръмп Москва е сред потенциалните агресори
Коментари Харесай

​Белият дом ще има по-твърда ядрена политика към Русия

Според новата теория на Тръмп Москва е измежду евентуалните агресори наред със Северна Корея и Иран. Според съветския дипломат във Вашингтон това е просто опрощение, с цел да бъдат засилени военните разноски на Съединените щати.


Нови нуклеарни оръжия със слаба мощ, които да бъдат доста по-ефективни от досегашните. Това планува новата американска нуклеарна теория. Изрично се показва, че измежду претекстовете за по-твърдия звук е превъоръжаването на Русия.
Патрик Шанахан, заместник-министър на защитата: Ядрената ни теория не е променяна от десетилетия. Нуждаем се от рационализация, с цел да можем да опазим страната си от евентуални рискове. Не можем да си позволим тя да бъде остаряла и неефективна.
Макар и да продължава значително нуклеарната политика от времето на Барак Обама, новата американска администрация твърди, че е значимо Москва да получи сигнал, че ще понесе тежка цена, в случай че заплаши с нуклеарна офанзива Съединените щати или техен сътрудник в Европа.

Вашингтон ще продължи да се придържа към съществуващите съглашения за надзор върху въоръженията, в това число новия контракт СТАРТ, ограничителен нуклеарните арсенали на Съединени американски щати и Русия.
Том Шанън, заместник-министър по политическите въпроси: Макар и Русия да е измежду страните, които ползват тактиката за унищожаване на нуклеарните оръжия, Москва продължава да разполага с голям боеприпас. Все още имат нуклеарни оръжия и не престават да ги модернизират. Китай също ускорява нуклеарната си мощност. Основни агресори остават Северна Корея и Иран.
Според съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов посочването на Москва като агресор е просто опрощение от страна на Съединените щати, с цел да могат да оправдаят увеличените си разноски за защита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР