Според нова теория на физика Стивън Хокинг на човечеството му

...
Според нова теория на физика Стивън Хокинг на човечеството му
Коментари Харесай

Стивън Хокинг разкри колко живот ѝ остава на Земята

Според нова доктрина на физика Стивън Хокинг на човечеството му остават не повече от 1000 години на Земята, а единственият му късмет за оцеляване е посредством основаването на колонии на други планети.

Това съобщи ученът по време на своя лекция в университета в Кеймбридж, като добави, че развиването на галактическите задачи е значимо за запазването на човешката раса.

По време на друга своя лекция физикът сподели, че развиването на изкуствения разсъдък е по едно и също време най-хубавото и най-лошото нещо, което може да се случи на човечеството.

Той разясни, че хората са склонни да повтарят старите си неточности още веднъж и още веднъж и съгласно някои Хокинг засяга производството на мощни автонимни оръжия, които могат да са пагубни за планетата.

 Земя

Ученът счита и че евентуалните колонии на Марс не са вид до най-малко идващите 100 години, което задължава хората да бъдат по-внимателни към околната среда през идващите десетилетия.

В края на предходната година Хокинг взе участие в петиция с още 20 000 учени, измежду които Илон Мъск, Стив Возняк и Ноам Чомски, за възбрана за създаване на самостоятелни оръжия, които стрелят по цели без човешка интервенция.

Най-големите модерни мозъци са на мнение, че през идващите десетилетия Земята е изправена пред съществени рискове, измежду които е резултатът от световното стопляне и опцията за разкриване на извънземна цивилизация.

По-убеден съм от всеки път, че не сме сами, само че в случай че извънземните ни открият, те биха били извънредно по-развити от нас и надали ще ни оценят повече в сравнение с ние ценим бактериите, споделя Хокинг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР