Според нея регормите не се случват Мая Манолова със заявка

...
Според нея регормите не се случват Мая Манолова със заявка
Коментари Харесай

Манолова начело на партия: Нужна е социална алтернатива на правителството

Според нея регормите не се случват
Мая Манолова със поръчка за обществена партия. Днес Инициативен комитет (ИК) стартира процедура по основаване на „ Изправи се България “. „ След 100 дни митинги, след два Народното събрание е време платформата „ Изправи се. БГ ” да стане партия. Време е да станем политически индивид ”, сподели Манолова като разясни, че с цел да вземат участие в нови избори, още веднъж би трябвало да зависят от други партии.

Тя разяснява, че моделът „ Борисов “ не е разграден, а се надгражда от новата власт, промените не се случват, възмездието е „ на трупчета “, бедността се усилва, а отчаянието на хората стартира да разчита смяната като замяна.

„ Точно в този момент е моментът за основаване на обществена партия, когато е ясно, че общественият дирек на новата власт липсва, когато е ясно, че няма обществена партия в ръководството, че сякаш обществената партия съобщи ползите на уязвимите, на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на дребните бизнесмени и на дребните аграрни производители ”, съобщи Манолова. По думите ѝ, в този момент е моментът за основаване на същинска обществена опция, която да каже, че има потребност от нов вид страна, която се бори с бедността и неравенствата и в която хората са преди облагите.

Манолова разкритикува Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, които по думите ѝ са предали ползите на работещите хора.

Тя обаче следва тезите на Българска социалистическа партия във връзка с войната в Украйна и съобщи, че партията ѝ ще бъде срещу изпращането на оръжия в страната, както и против всевъзможни дейности, които биха нараснали насилието.

„ Време е дипломацията да си свърши работата ”, изясни тя.

На въпрос дали ще работят дружно с партия на Стефан Янев, Мая Манолова разяснява, че е несвоевременно да се приказва авансово, тъй като не е ясно какъв ще бъде този индивид, къде ще бъде насочен и какви ще бъдат неговите лица.

Манолова съобщи, че по тематиката за правосъдната промяна ще си партнират с Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Мария Капон, които основаха гражданското придвижване „ Ние идваме ”. Учредителното заседание на новата партия ще бъде на 1 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР