Според нея и ситуацията с регулаторите е разправия за постове

...
Според нея и ситуацията с регулаторите е разправия за постове
Коментари Харесай

Нинова към мнозинството: За 3 мес. ни върнахте 3 г. назад, искате да се закрепите за 30 г.

Според нея и обстановката с регулаторите е " препирня за постове - ти на мене, аз на тебе " Всичко в това Народно събрание вървеше в 2 проекта - един забележим за пред света и един прикрит, счита председателката на Българска социалистическа партия
" За 3 месеца ни върнахте 3 години обратно. А желаете през измененията в Конституцията да се закрепите в ръководството за 30 г напред. " Това обвиняване към ръководещите направи в декларация от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Според нея страната е направила направи кърг и се е върнала в една точка - към 20-та година. " С част от вас бяхме по площадите против модела ГЕРБ. 3 изгубени години за България. Върнахте го не с 200, а с 400. Борисов с 200 ги взема решение някои въпроси, вие с 400 ", нападна тя съперниците си.

Соцлидерката направи самобитна оценка на събитията от образуването на 49-то Народно събрание насам,. " Какво се случи - всичко в това Народно събрание вървеше в 2 проекта. Един забележим за пред света и един прикрит. Видимият - заявления за смяна, непоклатимост, положително за България. Скритият - замяна, неустойчивост и в множеството случи в ущърб на българския народен интерес ", счита тя. Нинова видя в договарянията за кабинет реплика на доброжелателност.

Тя означи, че хора, които се кълняха, че ще си отрежат ръцете в случай че се съберат с политическите съперници, едноръките джентълмени, партиите на взаимно отричане стигнали до взаимна прегръдка. " Сглобката против Росенец дебаркира в прегръдката на Движение за права и свободи, съобщи Нинова. Тя видя политическа реабилитация на Бойко Борисов.

" Тръгнахме с плаващи болшинства, кеото бе неустойчивост и неустановеност и стигнахте до трайна постоянна сигурна коалиция ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Уж се направи правосъдна промяна, сякаш за правдивост, какво реализира като резултат? ", попитя тя и разгласи, че е видяла членове на Висш съдебен съвет, които за 24 часа на 2 пъти си сменят мнениото. Висящи разногласия, избавяне на Борисов от Барселонагейт, на Кирил Петков- от наказателно преследва за нарушаването на конституцията това е резултатът от правосъдна промяна съгласно нея.

" Овладяхте Българска народна банка с политически назначения, единствената сериозна самостоятелна институция към този момент стана политически тежко подвластна ", гневна бе тя. Нинова упрекна болшинството, че е стигнало до цялостно отричане на опозицията. " Оставихте я без комисии, координиране на дневен ред, без право да приказва. Уж правда и почитание на Народно събрание, никакво ценене на разпоредбите - приемахте закони на 2 четения на едно съвещание, дадохте учредения за обжалване на редица текстове в Конституционен съд ", продължи тя с обвиняванията.

Според нея и обстановката с регулаторите е " препирня за постове - ти на мене, аз на тебе ". Освен това се протакал избор, до момента в който се нам работа на подобаващия и дисциплиниран човек, който да извършва политически поръчки.

За доказателство тя реши да се обърне към жителите, обяснявайки им какво се е случило тази нощ - до момента в който се гледал бюджета ГЕРБ дали отмора, тъй като трябвало да се договорят за предопределение с ПП-ДБ. И сложили изискване " ще подкрепим бюджета в случай че назначите индивида ", само че по този начин и не назова името, за което става въпрос. " Бюджетът е пленник на кадровите им борби на разпределяне на постове и власт. Всичко е пленник на битката за власт ", гневна бе лидерката на Българска социалистическа партия.

През плана за нова конституция пък се целяло лишаване мандатите на кметова, политически Висш съдебен съвет, " да лишават бг достолепие и заличат българската история ".

Всичко това бе облечено в евроалтантическа завеса, счита тя. Ползвали я като щит с цел да злодействат.  Евроатлантическия заслон служи за тъпчене на националния интерес на България, настоя Нинова.

Според нея социологически изследвания показвали, че 80% от гласувалите не утвърждават изпращането на военна помощ за Украйна и не желаят да бързаме с еверозоната, нито пък промяната на националния празник, а и измененията в конституцията.

" 80% не желаят това, което вършат ръководещите. Виждате парадокса - малцинството и болшинството в Народното събрание. Това болшинство не съставлява болшинството от българския народ. Представя ги на хартия като гласове. Друг е въпросът по какъв начин са ги взели тези гласове ", вметна Нинова.

Председателката на Българска социалистическа партия счита, че е могло да има друго решение - да има национално отговорно държавно управление, не политическо и не партийно. С стратегия от 10 точки, предварителна, с поддръжка от всички, с визионерство и промени в основни системи.

" През цялото това време ние останахме поредни и кардинални. Вие се борихте против Борисов 2 месеца, ние - 10 година И сме единствените против модела Борисов, не персонално. Не влязохме в сглобката, внесохме значими законопроекти, вие отхвърлите всичко ", приключи тя декларацията от името на Българска социалистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР