Според нея е по-правилно да се говори за путинофилски кръгове,

...
Според нея е по-правилно да се говори за путинофилски кръгове,
Коментари Харесай

Проф. Татяна Дронзина: Путинофилски кръгове има във всички големи партии

Според нея е по-правилно да се приказва за путинофилски кръгове, а не за проруски партии.

 

Хората най-вече се тормозят от „ Възраждане “, само че тя разполага единствено с 13 депутати и 30 кметове и затова Проф. Дронзина счита, че не би трябвало да се тормозим чак толкоз доста от партията на Костадин Костадинов. Тя означи, че „ Възраждане “ е доста шумна партия, само че подсети, че имахме такава шумна партия в лицето на „ Атака “.

 

„ Всички одобряваха „ Атака “ за националистическа партия. Винаги съм я считала за проруска и антиглобалистка и както виждате лека бавно отшумя “, съобщи политологът.

 

Проф. Дронзина изрази вяра, че по този начин ще стане и с „ Възраждане “.

 

„ Що се отнася до политиките на партиите и метода, по който те подреждат листите си и кои са отпред, не съм доста огромен оптимист, че ще имаме мощно антипутиновско лоби “, предизвести политологът.

 

„ Съгласно ориентацията, която България е възприела още в края на прехода, през 2004 година, а по-късно и през 2007 година, мястото на България е като съдружник в Европейския съюз, като съдружник в НАТО, като страна, която поддържа Украйна във войната й с Русия – освен на думи, само че и на дело и като страна, която се придържа към решението на Европейски Съюз по отношение на стратегическите планове за нашарване на енергоносителите “, добави тя.

 

Проф. Дронзина разяснява партиите, които досега са оповестили своите листи - Политическа партия, ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

 

Тя съобщи, че е била сериозна във връзка с ръководството на „ Продължаваме Промяната “, тъй като те са посочили, че по-скоро се въздействат и на тях може да им се повлияе върху процеса на взимане на решение, само че добави, че те са посочили и избрана храброст, която е потребна за националната сигурност на България. Проф. Дронзина преглежда като позитивен факт Политическа партия и поради смяната на поколенията. Според нея, в случай че смяната на поколенията продължи, имаме съображение за оптимизъм, само че това въпреки всичко не би трябвало да се възприема като твърда гаранция за антипутинофилски настройки.

 

По отношение на ГЕРБ проф. Дронзина съобщи, че партията се консолидира и има действителна поддръжка на хората, само че сякаш едно младо потомство, което тя мощно се надява да е антирусофилско, по-трудно си пробива път.

 

Политологът уточни, че Българска социалистическа партия обичайно свързва лявото с русофилството, само че тя не знае по каква логичност се случва това.

 

„ Винаги поучавам в такива случаи да четат трудовете на създателя си Димитър Благоев, който им е споделил доста добре какво съставлява Русия, само че не знам за какво те някак трансферират тази работа и не престават да асоциират лявото с русофилството “, сподели тя и добави, че няма такава причинност, която да ни кара да асоциираме левия набор с путинофилски настроения. „ Ако не разкъсаме тази причинност, ще имаме да берем доста кахъри “, акцентира проф. Татяна Дронзина.

 

Политологът заключи, че е добре да забележим разбъркване на генерационните пластове в политиката и изрази вяра, че с тях може да имаме повече шанс в политиката.

 

Проф. Дронзина разяснява и наболялата тематика с мигрантите, които влизат в България с по-високи темпове и с по-голям брой в последно време. Според нея мигрантите не би трябвало да се демонизират.

 

„ В последна сметка част от мигрантите са хора, които търсят по-добро икономическо бъдеще за себе си и фамилиите си. Когато ги осъждаме не би било неприятно да си напомним, че ние също имаме 2,5 млн. българи, които са стопански мигранти зад граница и това не ги прави терористи, нито нещо друго “, акцентира тя.

 

Проф. Татяна Дронзина счита, че голям проблем е събитието, че Европа не може да асимилира толкоз друга просвета в толкоз къси периоди и с подобен огромен размер.

 

„ Що се отнася до България, ние де-факто сме се трансформирали в една страна на трафиканти на мигранти и си задавам въпроса около тежката злополука с умрелите служители на реда, за какво до този миг не са били спирани мигрантите, за какво бяха изтеглени специфичните сили, ръководени от ген. Явор Матеев, какво вършат българските сили там без съоръжение, къде е българската дейна политика като член на Фронтекс, като страна, която сме външна граница на Европейски Съюз и би трябвало да обръщаме доста внимание, с цел да можем да предизвикаме по-голямо доверие към себе си “, сподели тя.

 

„ Когато преглеждаме трафика на хора е основно да се сложи въпроса за какво никой не пита за каналите и по какъв начин действат те. Ако те действат, те имат свободни пари от корупция. Това е рисковото на корупцията - когато се злоупотребява с едни пари, не знаем защо отиват те “, съобщи проф. Дронзина.

 

Въпросът обвързван със сигурността с мигрантите стартира не с световните и страшни предубеждения, че ние ще се напълним с мигранти, тъй като никой не желае да остане тук. „ Въпросът е за какво България се трансформира в страна на трафиканти и за какво каналите отсам минават безнаказано. Защо никой не слага въпроса за тях и за какво никой не проверява корупцията обвързвана с тях. Очевидно това, което видяхме е една добре готова акция, неслучайно водачът е определен да бъде 15-годишен, тъй като присъдата му ще е лека. На тези въпроси би трябвало да търсим отговори “, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР