Според невролога Mоран Церф от Северозападния университет в САЩ, който

...
Според невролога Mоран Церф от Северозападния университет в САЩ, който
Коментари Харесай

Кой е най-важният избор в живота?

Според невролога Mоран Церф от Северозападния университет в Съединени американски щати, който е изучавал взимането на решения в продължение на десетилетие, най-сигурният метод да сме щастливи няма нищо общо с опита, материалните придобивки или персоналната философия. Щастието зависи най-много от това с кого избирате да прекарате времето си. И това не е просто съвет да избирате приятелите си деликатно, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Два са главните фактори, които дефинират това, съгласно Церф. Първият е умората от взимането на решения. Изследванията недвусмислено удостоверяват, че взимането на решения е доста изтощителен развой, който изисква големи количества умствена сила за всеки избор. Избирането на облекла, избирането на храна за ястие, избирането на музика и какво да вършим в свободното си време изисква огромни количества сила всеки ден.
Вторият фактор е неправилното разбиране на хората, че са в цялостен надзор над своето благополучие при правенето на тази избори. Според Церф взимането на решения е цялостно с фактори, които замъгляват вярната ни преценка. Според Церф неговите проучвания демонстрират, че когато двама души са в компанията на другия, техните мозъчни талази стартират да наподобяват съвсем идентични. Това значи, че в действителност хората, с които прекарвате времето си, имат доста съществено въздействие над метода, по който възприемате действителността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР