Според неотдавнашно проучване, проведено от Ripple, компания за разплащания, финансовите

...
Според неотдавнашно проучване, проведено от Ripple, компания за разплащания, финансовите
Коментари Харесай

Институциите може да спестят милиарди ако приемат блокчейн – ето защо

Според неотдавнашно изследване, извършено от Ripple, компания за разплащания, финансовите институции имат капацитета да реализират обилни икономии на разноски, като трансферират системите си към основани на блокчейн релси.

Проучването , извършено в партньорство със Съвета за бързи заплащания на Съединени американски щати, включваше проучване на 300 водачи от платежната промишленост в 45 страни. Резултатите демонстрират, че преобладаващата част от интервюираните 97% плануват блокчейн технологията и криптовалутата да играят основна роля за улеснение на по-бързите заплащания през идващите три години.

В отчета се акцентира, че потреблението на криптоактиви в блокчейн може да докара до почти 80% понижаване на разноските спрямо обичайните финансови способи. Освен това зараждащата се технология предлага по-бързи и по-прозрачни транзакции, като дава богата информация за процеса.

Въз основа на изследването институциите имат капацитета да спестят към $10 милиарда до 2030 година единствено посредством разбиране на блокчейн технологията за своите интервенции.

Една от основните области, в които блокчейн и крипто технологията дават обилни обещания, е трансформирането на трансграничните заплащания.

Juniper Research също поддържа това разбиране, оценявайки, че финансовите институции, извършващи трансгранични транзакции, могат да спестят до $10 милиарда до 2030 година посредством бързи, надеждни и транспарантни разплащания.

Прогнозите са, че световните трансгранични платежни потоци ще доближат $156 трилиона, което ще се дължи на 5% смесен годишен ритъм на напредък.

Освен това изследването разкри, че респондентите, изключително в Близкия изток и Африка, са оптимистично настроени по отношение на приемането на крипто основани платежни системи от търговците.

Над 50% от интервюираните водачи считат, че множеството търговци ще одобряват крипто заплащания в границите на една до три години, като 27% от водачите в Близкия изток и Африка чакат да доближат този предел през идната година.

Този оптимизъм може да се отдаде на възходящото търсене на по-широк финансов достъп и приобщаване, в това число на интереса към други решения за крипто заплащания, като мобилни заплащания и цифрови валути на централните банки (CBDC).

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР