Според неотдавнашни проучвания 44% от женените двойки смятат, че споровете

...
Според неотдавнашни проучвания 44% от женените двойки смятат, че споровете
Коментари Харесай

Учените твърдят, че двойките, които се карат много, наистина се обичат

Според неотдавнашни изследвания 44% от женените двойки считат, че разногласията повече от един път седмично им оказват помощ да поддържат здрави и продуктивни връзки отдавна. Всъщност двойките, които спорят постоянно, само че постоянно по кротичък метод, са по-склонни да останат дружно, тъй като макар всички дребни недоразумения те знаят, че любовта им е мощна и откровена.

Ето за какво карането понякога може да бъде положително за вашите взаимоотношения:

1. Караниците са знак за зряла връзка

Постоянното отбягване на спорове несъмнено не е най-хубавият метод за създаване на дълготрайни връзки. Напротив, в случай че можете да говорите ясно, когато говорите, това значи, че сте подготвени да отведете любовта си на друго равнище.
Зрелите хора не прибягват до офанзиви или викове. Вместо това те постоянно се пробват да реализират компромис и да подобрят връзката си благодарение на здравословен мотив.

2. Това, че се карате значи, че ви пука

Разбира се, би било доста по-лесно просто да си пандизите очите за някои привички на колегата ви, които ви карат да се побъркате. Но фактът, че сте подготвени да издържите на цялата болежка и дискомфорт на кавгите, с цел да получите по-добър резултат в бъдеще, може да е знак за вашата същинска обич.
С други думи, свадите значат, че сте загрижени.

3. Споровете вършат връзката по-лесна

За да създадете доверие в връзките си, не трябва да мълчите. Напротив, належащо е да говорите с колегата си, да поемете отговорност за дейностите си и деликатно да се изслушвате.
Тъй като разногласието е една от главните форми на връзка и най-честната, тя в действителност оказва помощ да засилите възприятията на фамилиарност, доверие и връзка и да научите колегата си по какъв начин да поддържа връзка с вас по по-продуктивен метод.

4. Караниците са знак за здравословна връзка

Психолозите имат вяра, че има 7 основни точки за здравословна и щастлива връзка и разногласието е един от тях. Всъщност, в случай че една двойка в никакъв случай не се кара, това може да е знак, че нещо не е наред.

Споровете оказват помощ на двойките да премислят своите полезности и усеща, като разискват нещата, които са значими за тях.

5. Караниците вършат връзката ви по-силна

Когато спорите с колегата си, няма значение дали печелите или губите. Най-ценното е, че научавате доста за него и още по-важно за себе си.
Малките спорове оказват помощ на хората да разкрият същинската си природа и да покажат на колегата си по какъв начин да се оправя с него. И в случай че съумеете да преодолеете всички провокации дружно, ще научите по какъв начин да укрепвате връзката си.

6. Двойките, които се карат, остават дружно по-често спрямо тези, които не се карат

Според някои изследвания най-голямата неточност, която двойките нормално вършат, е избягването на споровете- постоянно усещаме, че нещо не е наред, само че не споделяме нищо. И тази неприятна връзка се трансформира в най-честата причина за разделите.
Въпреки че може да вярвате, че разискването на чувствителни въпроси няма да направи нищо положително за вашите връзки, това в действителност не е правилно. Караниците ви разрешават да се концентрирайте върху проблемите си и да ги разрешите, преди да станат прекомерно огромни. Ето за какво двойките, които спорят, остават дружно за дълъг интервал от време.

7. Караниците разкриват вашата пристрастеност

Някои двойки в действителност се любуват на свадите, тъй като подсъзнателност знаят, че абсурдът е знак за тяхната пристрастеност. Важно е обаче да завършите разногласието по прелестен метод.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР