Според неотдавнашен доклад на CoinShares през последните две седмици институционалните

...
Според неотдавнашен доклад на CoinShares през последните две седмици институционалните
Коментари Харесай

Биткойн все още е основен фокус на инвеститорите според доклад на CoinShares

Според скорошен отчет на CoinShares през последните две седмици институционалните вложители са посочили забележителен фокус върху Биткойн, защото криптовалутата продължава да доближава нови върхове през 2023 година

Джеймс Бътърфил, началник на отдел “ ” в CoinShares, акцентира , че през този интервал обвързваните с Биткойн артикули са привлекли приток от $310.6 милиона, което съставлява по-голямата част от притока на средства в артикули, свързани с криптовалути.

Бътърфил съобщи:  

Този скорошен приток на средства към Биткойн продуктите бележи поврат след деветте поредни седмици на отлив. Въпреки това шорт Биткойн артикули означиха нищожен отлив от $0.9 милиона през последната седмица.

Доминиращата позиция на Биткойн, измерена посредством пазарната му капитализация по отношение на общата пазарна капитализация на всички криптовалути, се усили до 51.46%, защото цената на Биткойн набъбна с 25.2% след подаването на заявките за спот Биткойн ETF от BlackRock и други огромни финансови институции като Fidelity, Invesco, Wisdom Tree и Valkyrie.

За разлика от тях Етериум капиталовите артикули означиха приток от $2.7 милиона през предходната седмица, отбелязвайки втора поредна седмица на приток след нескончаем интервал на отлив.

Главният изпълнителен шеф на Fireblocks Майкъл Шаулов означи, че институционалните вложители са показали забележителен интерес към съществени активи като Биткойн и Етериум , само че ползата им към различни криптовалути е бил относително по-нисък.  

Наративът към Етериум се дефинира от упованието, че бъдещите екосистеми за токенизация ще се основават на Етериум виртуалната машина (EVM), което трансформира Етериум в основен състезател в региона на полезността.  

За сметка на това Биткойн се възприема от вложителите като нужен актив, който би трябвало да се държи, макар че разказът към него е по-малко характерен.

Като цяло фокусът на институционалните вложители върху Биткойн и неотдавнашният скок на цената му отразяват възходящия интерес и признаването на криптовалутите като скъпи капиталови активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР