Според неговата вдовица и майка на две малки деца, когато

...
Според неговата вдовица и майка на две малки деца, когато
Коментари Харесай

Изкуствен интелект докара белгиец до самоубийство

Според неговата вдовица и майка на две дребни деца, когато Пиер (не е същинското му име) предложил да се „ пожертва “, с цел да избави планетата, той бил „ уверен “ от изкуствения разсъдък да се самоубие.

„ Ако не бяха тези диалози с чатбот, брачният партньор ми към момента щеше да е жив “, сподели дамата пред белгийското издание La Libre.

Според известия в медиите Пиер е работил като здравен откривател и съгласно брачната половинка му не е имал податливост към самоубийство, макар общо " безпокойствие ".

„ Той разпореждаше очакванията си на технологиите “

Eliza употребява GPT-J, езиков модел за изкуствен интелект с отворен код, създаден от групата с нестопанска цел EleutherAI.

Според публицисти от La Libre, които са проучили кореспонденцията, връзката с чатбота, трансформирала се в пристрастяване, е влошила депресивното положение на мъжа.

Eliza приемала всевъзможни тайни теории „ без възражения “ и „ подхранвала “ възприятията му. Публикуваните пасажи също по този начин демонстрират, че Пиер е възприемал компютърната стратегия като „ умишлено създание “, а също по този начин свидетелстват за „ прочувствената обвързаност “...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР