Според него запазването на здравето не трябва да е за

...
Според него запазването на здравето не трябва да е за
Коментари Харесай

Приоритет №1 на МОН - бюджетът и пандемията

Според него запазването на здравето не би трябвало да е за сметка на образованието. Той прикани за взаимна работа сред МОН и Министерството на здравеопазването.

Денков съобщи още, че решенията по какъв начин ще се работи в учебните заведения при възможна нова вълна са на здравните управляващи. Самият той ще взе участие в диалозите и ще даде своето мнение.

По думите му най-големият проблем пред системата към днешна дата е, че не е ясно какво ще се случи през месец февруари при нова вълна на ковид.

„ Ние би трябвало да имаме явен проект, който не е подготвен сега, при който учебните заведения или да не бъдат затваряни, или в случай че са затворени, да е за малко време и с явен проект по какъв начин ще се излезе от локдауна “, съобщи Николай Денков.

По мотив това, че учениците ще се връщат присъствено в клас при 30% единодушие на родителите за тестване той съобщи, че задачата да се направи това е, с цел да се върнат повече деца в учебно заведение.

„ Свалихме %, тъй като имаме много сигнали за паралелки, които са покрай 50%, само че не съумяват да ги съберат “, разясни просветният министър.

По отношение на бюджета МОН е направило своите оферти, само че следва те да бъдат разисквани с Министерството на финансите.

Във връзка с тестванията Денков съобщи, че всички средства за закупуването им са предоставени на Министерството на здравеопазването.

„ Имаше питане към Министерския съвет може ли ние да купуваме проби, само че отговорът беше, че не можем “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР