Според него взривът в болницата Ахли Араб в Газа най-вероятно

...
Според него взривът в болницата Ахли Араб в Газа най-вероятно
Коментари Харесай

Британският премиер: Ще предоставим на Газа хуманитарна помощ

Според него гърмежът в болничното заведение " Ахли Араб " в Газа най-вероятно е бил провокиран от ракета, изстреляна от палестинския анклав.

 

Британският министър председател Риши Сунак заяви, че държавното управление му ще даде на Газа спомагателна филантропична помощ в размер на 20 милиона английски лири, съобщи Ройтерс.

" Трябва да осигурим непрекъснат поток от филантропична помощ и да доставяме вода, храна, медикаменти и гориво. Отпускаме спомагателни 20 милиона лири за филантропична помощ за цивилните в Газа, което е над два пъти повече от предходния ни пакет ", добави той, предава Нова тв, 

Освен това Сунак заяви пред английските депутати, че гърмежът в болничното заведение " Ахли Араб " в Газа най-вероятно е бил провокиран от ракета, изстреляна от палестинския анклав, а не от Израел. 

" Британското държавно управление отсъди, че детонацията евентуално е провокирана от ракета или парчета от ракета, изстреляна от територията на Газа против Израел ", уточни той. " Грешното отразяване на този случай имаше отрицателен резултат върху района, в това число и върху жизненоважните дипломатически старания на Съединени американски щати, и провокира напрежение тук вкъщи ", подчерта Сунак.

Палестински публични лица споделиха, че 471 души са били убити при гърмежа, който раздруса болничното заведение " Ахли Араб " във вторник. Здравното министерство в линията Газа упрекна Израел за офанзивата, а израелската войска сподели, че детонацията е провокирана от несполучливо изстрелване на ракета от страна на палестински бойци, напомня Ройтерс.

Новинарската организация отбелязва, че констатациите на Лондон съответстват със заключенията на Съединени американски щати, Франция и Канада. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР