Според него всичко, което касае обществените болници и обществените средства

...
Според него всичко, което касае обществените болници и обществените средства
Коментари Харесай

Проф. Балтов е отстранен от „Пирогов“ заради проверката на Здравната каса. Болницата се управлява абсолютно непрозначно

Според него всичко, което касае публичните лечебни заведения и публичните средства би трябвало да се оповестява.

„ Не можем да прикриваме обстоятелства. Има и други данни, в това число от настоящия Съвет на шефовете. Те самите настояват, че се ръководи безусловно непрозрачно „ Пирогов “. Проф. Балтов крие от Съвета на шефовете голям брой материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други обстоятелства. Практиката демонстрира, че когато по обособени критерии сменим едно управление, по-късно излизат голям брой фрапиращи обстоятелства “, добави доктор Петров.

„ Не мога да приема това, че отстраняването на един шеф на болница да се въплъщава като офанзива против самата болница и против лекарите. Това, което е правил един началник, няма общо с активността на лекарите “, сподели още той.

„ Възможно е за това нещо да носят виновност и шефовете на избрани клиники и отделения. Защото прави усещане при инспекцията, че се касае по две клинични пътеки - бъбречна непълнота и чернодробни болести. Множеството такива случаи приказват за неупражнен надзор от страна на шефа “, сподели още зам.-министърът.

Той съобщи, че шефът пречи на активността на Съвета на шефовете и еднолично не може да се ръководи една такава болница. Д-р Петров изрази опасения, че може да се стигне до укриване на документи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР