Според него включването в правителството на лидерката в оставка на

...
Според него включването в правителството на лидерката в оставка на
Коментари Харесай

Проф. Луджев: Нинова в кабинета ”Петков” е политически компромис

Според него включването в държавното управление на лидерката в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в прочут смисъл политически компромис:

" Вижда се умният метод на Кирил Петков да ангажират в държавното управление основните фигури на съдружните сътрудници. Като ляв водач, социалист, тя има експертен опит, насъбран по време на дясното държавно управление на Иван Костов. Това допуска, че има и дарба да се приспособява към политика, която не дава отговор изцяло на нейните идеологически възгледи ".

Проф. Луджев разяснява пред БНР като " интелигентен метод от страна на Петков и Василев ", създавайки съдружна конструкция, която е официално уравновесена, да съсредоточат всички съществени фактори в ръцете на съидейниците си от " Продължаваме промяната ":

" Това не са единствено финансови запаси и оперативни запаси, това са и контролни механизми. Вземайки в свои ръце контролът върху главните запаси на страната, те управляват и останалите министерства и ще ги принудят да партнират в плановете, които те водят ".

По думите на някогашния вицепремиер съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев са посочили политически умения по време на договарянията за сформиране на коалиция:

" Те имат и управнически потенциал - умеят да намират контролните и основни точки в ръководството и да ги слагат в свои ръце ".

Той акцентира, че съкращаването на администрацията ще е съпроводено с лична проверка и възобновяване.

" Най-същественото нещо ще е реформирането и персоналното излекуване на правосъдната система и в частност - прокуратурата. Ще е мъчно. Тепърва ще се води тежка битка ", разяснява проф. Луджев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР