Според него, в диалога с Румен Радев, министър-председателят е показал

...
Според него, в диалога с Румен Радев, министър-председателят е показал
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът Румен Радев изглежда притеснен

Според него, в разговора с Румен Радев, министър-председателят е посочил извънредно огромно държавническо държание.

„ Президентът наподобява обезпокоен и може би търси умишлена борба. Притеснява се от всичко, което не може да осъществя в обещанията и уговорките, които може би е поел преди да бъде номиниран. Защо той не приказва за Елена Йончева, която беше негов консултант и се оказа в контакт с един от околните хора на Цветан Василев “, попита Цветанов в ефира на Би Ти Ви.

Миналата седмица президентът Румен Радев зададе въпрос към премиера Бойко Борисов дали има общи бизнес ползи с депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пеевски. Радев направи това, откакто Бойко Борисов в изявление за Би Ти Ви сподели, че помни Иво Христов, настоящия шеф на кабинета на президента, "от BBT, още от малкия екран на Пеевски”.

„ Премиерът неведнъж е заявявал, че няма общо сред него и Пеевски . Бизнес сред Борисов и Пеевски е безусловно несъстоятелна тематика. Това може да се потвърди доста бързо, когато се изложат обстоятелствата. Когато нямаш различни решения или нещо, което може да способства за политически образ на страната ни – минаваш към персоналните нападки. Това е защитната теза на хора, които нямат причини. Оприличавам това в политиката като злоба “, съобщи още Цветан Цветанов.

Нормално ли е президентът да наскърбява български народни представители, че са беквокалисти, че пеят по-високо и подправено, запита Цветанов и добави, че съгласно него не е обикновено да има реплики към премиера Борисов, че ще сервира единствено шербет на интернационална делегация.
Цветанов похвали министър ръководителя, че не е дал отговор на нападките. "Скандалите щяха да угнетен всички тези политически триумфи ", уточни депутатът.

Зад абсурда с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев, зам.-председателят на ГЕРБ видя политическа провокация.

Той посочи, че ориста на шефа на касата ще се взема решение след среща на парламентарната група на ГЕРБ със здравния министър Кирил Ананиев и след това, в случай че се постанова – с Плочев. Настоящият шеф на НЗОК бил препоръчан от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.

Депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков към този момент разгласи обществено, че Плочев е бил заплашван да си подаде оставката от човек, който в ръководството на страната е на равнище, по-високо от министър, само че не е вицепремиер. Велков не сподели кой е този човек, само че съобщи, че има телефона му и може да го разкрие.

Цветан Цветанов разгласи, че има висок предел на толерантност и за него е значимо да поддържа парламентарното болшинство във връзка думите на съдружния сътрудник Волен Сидеров, че в случай че държавното управление падне поради Истанбулската спогодба, отговорен ще е Цветанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР