Според него шансовете за кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не

...
Според него шансовете за кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ценностите на Мария Габриел съвпадат с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ


Според него възможностите за кабинет сред ГЕРБ и ПП-ДБ не са изчерпани

Номинацията на Мария Габриел е следващ жест на това политическо пространство. Тя е политик с европейска биография, чиито визии и полезности съответстват с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ. На тях няма да им е елементарно да кажат за какво няма да поддържат проектокабинет „ Габриел “. Ще забележим дали Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще намерят пресечна точка с ГЕРБ по този въпрос. 

Това съобщи политологът Димитър Ганев от Изследователски център „ Тренд “ пред Нова нюз.

По думите му възможна рокада в лидерския пост в ГЕРБ би отворила още веднъж преговорния развой. „ Ако Борисов не е отпред на ГЕРБ, не се знае какво ще съставлява ГЕРБ като партия. Много от гласоподавателите гласоподават за ГЕРБ поради Борисов, не поради самата партия “, сподели още той.

Според него възможностите за кабинет сред ГЕРБ и ПП-ДБ не са изчерпани. И добави, че в случай че този кабинет не мине с първия мандат и от ПП-ДБ не престават да упорстват за проектокабинета „ Денков “, е ясно, че отиваме на избори през септември.

„ Единственият вид е в случай че Петков и Василев създадат компромис и се стигне до експертен кабинет, с ясна законодателна стратегия. Експертите да са посочени от двете огромни партии, а министър-председателят да е еднообразно далечен и от двете. Това за мен са възможностите да се осъществя вторият мандат. В това Народно събрание ще се тестват двата разновидността – коалиция на ГЕРБ и ПП-ДБ, в този момент ще се опитва втората настройка с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. От Има Такъв Народ не зависи никаква настройка. Те могат да се включат дружно с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че това не  трансформира структурата “, разяснява Димитър Ганев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР