Според него рано или късно Москва ще трябва да започне

...
Според него рано или късно Москва ще трябва да започне
Коментари Харесай

Зеленски потвърди за обстрел по жилищни райони на Киев, засега руските войски са спрели да напредват

Според него рано или късно Москва ще би трябвало да стартира диалози
Мишена на съветските офанзиви в Украйна са били освен военни, само че и цивилни обекти, съобщи президентът Володимир Зеленски в ново послание към нацията тази заран.

Под офанзива съгласно думите му са и жилищни здания, а освен военни обекти.

„ Целта на тази офанзива е напън. Натиск върху жителите и цялото ни общество “, сподели Зеленски. Той съобщи, че към този момент в множеството посоки врагът е спрян, само че се водят борби като системите за противовъздушна защита пазят небето, само че вражеските самолети работят над жилищни региони, по-специално в Киев.

Зеленски означи, че тези офанзива припомнят нападенията над столицата от 1941 година

„ Ние пазиме нашата страна сами. Най-мощните сили на света следят отдалеко. Вчерашните наказания убедиха ли Русия? Ние виждаме по небето и земята си, че това не е задоволително “, означи президентът.

Президентът акцентира, че единствено солидарността на украинците може да отбрани тяхната независимост и акцентира, че би трябвало да си оказват помощ между тях. По думите му военните извършват оптимално дилемите си. В същото време президентът прикани всички украинци да се активизират.

„ Съдбата на украинците зависи единствено от нас. Никой различен с изключение на нас няма да води живота ни. Ние сме на личната си земя, истината е с нас. Ракетите са безпомощни против нашата независимост “, сподели Зеленски. 

Той акцентира, че Москва все в миналото ще потърси диалог и ще изясни за какво е това навлизане.

„ Колкото по-рано стартира диалогът, толкоз по-малко ще бъдат загубите за самата Русия “, сподели Зеленски.

Президентът се обърна и към руснаците.

„ Скъпи жители на Руската федерация, както споделих, довечера започнаха да бомбардират жилищни региони в Киев. Всички жители, които излязоха през вчерашния ден на митинг: виждаме ви. Това значи, че ни чувате и стартирате да вярвате. Борете се за нас, борете се против войната “, сподели в обръщението си президентът.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР