Според него предложението на служебното правителство да се увеличат пенсиите

...
Според него предложението на служебното правителство да се увеличат пенсиите
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП предлага европейски подход при увеличението на пенсиите

Според него предлагането на служебното държавно управление да се усилят пенсиите с 12,5% на всички пенсионери за една година трудов стаж ще задълбочи диспропорцията в пенсионната система.

" Това значи, че за всяка година трудов стаж да се усили тежестта за пенсиите на тези българи, които са работили по-дълго. Това звучи доста добре, единствено че в България има подобен проблем, че множеството от българите заплащат осигуровки на минималното ниво, защото в частните компании множеството работодатели оказват напън върху тях да се обезпечават на минимума ", изясни проф. Гечев.

Той уточни, че с това стимулиране, което служебното държавно управление предлага, ще бъдат подтиквани, в действителност, тези, които са се осигурявали на най-ниско ниво и имат единствено брой години, което би било недопустимо.

" Когато се усилят с 12,5% пенсиите, на 1000 лева пенсия какъв брой ще бъде нарастването? 125 лева А на 300 лева пенсия? Под 50 лева При това изменение ще има доста хиляди пенсионери, които ще получат под 50 лева нарастване. Затова ние предлагаме да има взаимозависимост сред размера на обществената вноска и пенсията, а освен броят на отработените години. Нашият метод е подобен, че неравенствата в пенсиите да се понижат за еднакъв трудов стаж и за една и съща специалност. Европейските пенсионни системи са съобразени с тези разлики и Българска социалистическа партия изрично залага на европейския метод ", акцентира социалистът.

" Средствата за лекарите в бюджета би трябвало да бъдат обезпечени, тъй като това са хората, на които ние разчитахме, които избавиха човешки животи, рискувайки личните си и на които явно отново ще разчитаме ", сподели още проф. Румен Гечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР