Според него опитът да се избяга от думата „коалиция“ води

...
Според него опитът да се избяга от думата „коалиция“ води
Коментари Харесай

Стефан Янев: Време е от политическо говорене да се премине към политическо действие

Според него опитът да се избяга от думата „ коалиция “ води партиите към неразбираеми връзки под формата на „ обединявания “ без ясни задължения и отговорности.

„ Вижда се и нещо не толкоз позитивно: думата „ коалиция “ се заменя с термина с неразбираемо наличие „ обединяване “. Разбирам, че думата „ коалиция “ е натоварена с отрицателна конотация, само че в това време обединението е оня инструмент, който дава опция за ясни правила, за взимане на решение и отговорност от политическите субекти. В този смисъл чакам политическите партии да строят техните взаимоотношения въз основата на обществено съдружно съглашение с ясно написани правила и отговорности за осъществяване на публичния интерес. Призивът ми е в деяние в тъкмо тази посока. Всички тези политики да бъдат в посока резистентност, предвидимост и успеваемост в посока публичния интерес “, сподели още Стефан Янев.

Служебният министър председател прикани партиите, които вземат участие в диалози за сформиране на държавно управление, да сключат обществено съдружно съглашение с ясни правила и задължения.

Янев изрази удовлетворение от това, че партиите в Парламента припознават уговорките за битка с корупцията, развиване на стопанската система и поддръжка за бизнеса, от нуждата от съставяне на резистентен кабинет въз основата на цели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР