Според него няма да се налага допълнителна актуализация на бюджета

...
Според него няма да се налага допълнителна актуализация на бюджета
Коментари Харесай

Любомир Каримански, ИТН: Позитивно съм настроен за третия мандат

Според него няма да се постанова спомагателна актуализация на бюджета наесен. " Ако има потребност да се вършат корекции, те могат да станат и през бюджетната процедура за идната година, която би трябвало да започва през септември-октомври ".

Нагласата в " ИТН " е да има държавно управление с третия мандат във формата на до неотдавна съществуващата коалиция. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Любомир Каримански, народен представител от ПГ на Има Такъв Народ и ръководител на комисията по бюджет и финанси в 47-ото Народно заседание.

" Има шансове. Позитивно съм надъхан и съм оптимист. Не за друго, а тъй като виждам и сътрудниците от Демократична България и Българска социалистическа партия, че имат предпочитание за съставянето на държавно управление, а и тъй като постъпват отговорно и осъзнават отговорността. Това е виновното държание - да има кабинет с третия мандат. Затова го преглеждаме като един общ мандат сред всички съдружни сътрудници, които бяхме първоначално. Нямаме фискация мандатът да е у " ИТН ". Която и да е от другите политически сили да имат мандата, считаме, че желанието да има държавно управление ще е реалност.

За да вземат участие в възможен кабинет с третия мандат, от " ИТН " държат на подробна управническа стратегия и ясно написан информационен проект сред съдружните сътрудници, " с цел да не се скъса отново връзката " сред партиите в ръководството.

От партията считат, че е редно на напред във времето да излязат специалистите, а не политическите водачи. Каримански уточни, че точно по тази причина Слави Трифонов не е отпред на договарянията, а през вчерашния ден и Тошко Йорданов е дал знак, че политическите фигури би трябвало да се оттеглен.

" Когато едни водачи създадат крачка обратно, е редно и другите водачи да създадат крачка обратно. По-доброто е крачка обратно на всички водачи и дано технократите и тези, които в действителност ползват стандартите, да заемат тяхното място. ", прикани Каримански.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание съобщи още, че паниките за наближаващата есен са в доста направления.

" Може би има място за терзание, само че няма място за боязън и суматоха. Страхът и суматохата биха обладали тези, които не знаят по какъв начин да ръководят процесите. Средносрочните и дълготрайните енергийни източници в България кои са? Два танкера с газ, след това азерски газ и по натам? Нямаме изясненост в средносрочна и дълготрайна вероятност. ЕЦБ задоволително забави процеса по реакция на лихвената си политика.

Инвеститорите желаят успокоение и предвидимост. За да може да става това с макросредата към тях няма по какъв начин да не бъдат обезпокоени от войната в Украйна. Затова множеството сега се насочват към Съединени американски щати, тъй като там е много по-спокойно. " - сподели Каримански.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР