Според него животът на правителството на Кирил Петков не зависи

...
Според него животът на правителството на Кирил Петков не зависи
Коментари Харесай

Политологът Тодор Галунов: Чува се за нов президентски проект и друг служебен кабинет

Според него животът на държавното управление на Кирил Петков не зависи единствено от правосъдната промяна, определяща ще и тематиката " Северна Македония ".

" Заявката на Румен Радев за конституционна смяна е доста сериозна, в случай че не я извърши в границите на мандата, несъмнено ще бъде много подложен на критика. Промяната на Конституцията, в случай че засяга формата на държавно ръководство, това минава неизбежно през Велико национално заседание, т.е. една дълга процедура, която би трябвало да стане в изискванията на една доста сериозна политическа и икономическа неустойчивост, коства ми се, че тъкмо сега България няма да мине към подобен вид ", разяснява още политологът.

" В обръщението пред Народното събрание Румен Радев по-скоро очерта проблемите пред страната, тъй като ще сбъркаме, в случай че приемем това за стратегия за работа на президента, защото огромна част от целите не са в неговите пълномощия ", посочи той.

Според него президентът Радев не е бил доста акуратен в изказването си, че е подготвен да носи споделена отговорност с държавното управление, тъй като България е парламентарна република, в която отговорността се носи от кабинета и Народното събрание: " Така той насочва ненапълно към бъдеща конституционна смяна в посока на разширение на пълномощията на президента. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР