Според него, Гешев искал да води война, а не да

...
Според него, Гешев искал да води война, а не да
Коментари Харесай

Сандов потвърди: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите

Според него, Гешев желал да води война, а не да си извършва отговорностите
„ Тази вечер или в на следващия ден следва моите сътрудници от „ Зелено придвижване ” да създадат формалната номинация за поста, аз съм една от номинациите ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по NOVA политикът от „ Демократична България ” Борислав Сандов. Той е апетитен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите.

Той отхвърли да е имало спор в Демократична България поради постове в министерствата. „ Въпросът беше дали не би трябвало да има позиция единствено за вицепремиер, обвързван със зелените политики. Трудно се съвместява с позицията на министър. Той щеше да е без портфейл ”, изясни той.

Сандов удостовери информацията, че съпредседателите на „ Продължаваме Промяната ” са се срещали с водачите на „ Демократична България ”, на която е участвал и той.

„ На равнище Министерски съвет от „ Демократична България ” ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.

Сандов изясни, че в първичната дефиниция, която от Политическа партия са им показали „ ИТН ” нямат вицепремиерско място.

„ Не знам дали е било благопожелание на едната или другата страна. Но имайте поради, че Има Такъв Народ са поели доста тежки и ресурсни министерства – Министерство на външните работи, Енергетика, Министерство на регионалното развитие. Това са доста съществени и виновни министерства. От тази позиция тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи ”, уточни той.

Сандов поздрави представителите на Политическа партия, които по неговите думи са имали уравновесен метод и не са показали надменност.

Относно изявлението на Асен Василев, че се възнамерява 15% редуциране на чиновниците в държавната администрация, Сандов счита, че са нужни избрани оптимизации, които да оказват помощ на бюджета да се развие, пък и била раздута администрацията.

Според него, Гешев желал да води война, а не да си извършва отговорностите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР