Според него десетилетия пътното строителство се е възлагало в условията

...
Според него десетилетия пътното строителство се е възлагало в условията
Коментари Харесай

Цеков: Пътното строителство се е превърнало в политически бизнес, не познавам Бабаков

Според него десетилетия пътното строителство се е възлагало в изискванията на минимална или съвсем отсъстваща конкуренция.

" Нито едно ръководство не е законно единствено тъй като към него има политическа поддръжка. За да бъде законно, би трябвало да е потребно за българските жители. Ако ръководството не е потребно за тях, от него няма смисъл ", разяснява още министърът в отговор на въпрос може ли работата му да " взриви " ръководството. 

Цеков е безапелационен, че ще се работи за връщането на конкуренцията и транспарантните процедури.

" Никога не съм чувал името Бабаков, в Москва съм бил на частни визити като част от екипа на частна компания, няколко пъти сред 2000 и 2013 година, а " Турски поток " е строен сред 2019 и 2021 година ", сподели Цеков, който е безапелационен, че не познава въпросния съветски министър. 

Името на Александър Бабаков загатна първо водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на проблема с газопровода " Турски поток ", чието строителство прокуратурата ревизира. Борисов попита преди дни дали Цеков е бил в Москва и се е срещал в хотел с съветския политик, глобен няколко пъти от 2014 година насам поради съветската експанзия в Украйна.

Цеков обясни, че финансовата ревизия е предоставена по времето на кабинета " Петков ". Проверени са контракти за 700 милиона за настоящ ремонт, сключвани сред 2019 и 2020 година Докладът открил, че по 90 от заданията са осъществявани съществени, а не настоящи поправки, което не може да се прави с подобен контракт, изясни министърът.

" Тези обекти са противозаконни градежи, това е открито по времето на служебния кабинет. Тоест по едни контракти, сключвани сред 2019-2020 година, са изхарчени 710 милиона за противозаконни градежи ", съобщи министър Цеков.

Той отговори и на обвиняванията на някогашния министър Николай Нанков

" Към сегашния миг и в последната по-вече от година и половина България няма подписани контракти за пътно поддържане. По време на служебния кабинет са подписани контракти за зимна поддръжка, т.е. за снегопочистване и за спешни поправки на друга стойност. За Варна, да вземем за пример, 11 милиона лв., за София - към 30 милиона лв..

По тези контракти е осъществено зимно поддържане за предишния сезон. Стойността общо за цялата страна е към 140 милиона лв.. През останалото време Агенция " Пътна инфраструктура " в прорез с предмета на договорите е осъществяла и настоящи поправки, т.е. кърпене на дупки, каквито по тези контракти не може да се разпореждат. И това, което разпоредихме ние, е да не се правят такива действия в прорез с нарушаването на закона, а да се изчака сключването на новите контракти за настоящ ремонт ", съобщи министър Цеков.



Той сподели и, че зимното разчистване е обезпечено частично за по-голямата част от страната. " Има оповестени публични поръчки, само че те се обжалвали. Смятам, че има политически претекст. Не желая да се наемам от коя партия идва това ", съобщи Цеков. Той е безапелационен, че страната няма да остане без зимно поддържане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР