Според най-ново изследване на италиански учени, ако сменим портокаловия сок

...
Според най-ново изследване на италиански учени, ако сменим портокаловия сок
Коментари Харесай

Ядливите насекоми са по-богати на антиоксиданти от портокаловия сок

Според най-ново проучване на италиански учени, в случай че сменим портокаловия сок на закуска с ядливи инсекти, това ще се отрази благотворно на нашето здраве, написа в. "Метро ".

Изданието цитира изследването на експерти от университета в Терамо, които установили, че потреблението на скакалци ни подарява с пет пъти повече антиоксиданти, спрямо портокаловия сок.

Богати на полифеноли се оказват също черните мравки и брашнените червеи. Мас от копринената буба и някои африкански гъсеници има два пъти по-големи антиоксидантни свойства, в съпоставяне със зехтина. Богатите на антиоксиданти храни играят значима роля в предпазването на клетките от свободните радикали, които са свързани с заболяванията на сърцето и раковите формирания.

Авторът на проучването Марко Серафини напомня, че към два милиарда поданици на планетата, или една четвърт от общия им брой, постоянно употребяват насекоми. За останалите хора като нас, ни би трябвало известно поощряване, с цел да посегнем към тях, само че те са доста потребни за нашето здраве и би трябвало да преодолеем предразсъдъците си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР