Според най-новия отчет на аналитичната компания Canalys, тази година глобалните

...
Според най-новия отчет на аналитичната компания Canalys, тази година глобалните
Коментари Харесай

Canalys: търговската война между САЩ и Китай ще доведе до спад в глобалните продажби на смартфони

Според най-новия доклад на аналитичната компания Canalys, тази година световните продажби ще бъдат по-ниски спрямо 2018 година. Компанията поправя своята предходна прогноза с към 5% . Като причина за тази обстановка се показва комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Предишната прогноза на аналитиците от Canalys бе, че през 2019 година на световния пазар ще бъдат продадени към 1,417 милиарда смарт телефони, а растежът по отношение на предходната 2018 година ще бъде 1,7%. Но в това време комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се разгоря с цялостна мощ. Неотдавна президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние в региона на осведомителните технологии, след което на китайския колос Huawei бе наложена възбрана за потреблението на американски съставни елементи, програмен продукт и технологии. Canalys е отчела и краткотрайния лиценз, даден на Huawei, който е с дълготрайност 90 дни. Ако не бъде открит метод за излизане от тази обстановка, то продажбите на смарт телефоните на Huawei отвън територията на Китай могат внезапно да паднат.

Canalys регистрира тези фактори и сформира нова прогноза. Аналитичната компания смята, че през 2019 година ще бъдат продадени към 1,35 милиарда смарт телефони, което значи понижение на световните продажби с 3,1%. През 2018 година са продадени 1,393 милиарда смарт телефони.

В по-далечна вероятност Canalys предвижда, че през 2020 година ще има 3,4% растеж в продажбите на смарт телефони и ще бъдат продадени към 1,39 милиарда мобилни телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР