Според най-новите данни от китайската митница, общият стокообмен между Китай

...
Според най-новите данни от китайската митница, общият стокообмен между Китай
Коментари Харесай

Външната търговия на Китай се е увеличила с 15.6% от началото на годината

Според най-новите данни от китайската митница, общият стокообмен сред Китай и чужбина през първите 11 месеца на годината се равнява на 2.514 милиарда юана, което е 15.6% растеж в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Експертите плануват, че външната търговия ще продължи да нараства устойчиво.

Вносът и износът на Китай през първите 11 месеца са се нараснали надлежно с 20.9% и 11.6%, повече от плануваното. Експерт от Министерство на търговията съобщи, че това е резултат от възобновяване на международната стопанска система. Той сподели, че подобряването на световната стопанска система ще донесе бизнес благоприятни условия за всички страни.

Данните от митницата демонстрират, че стокообменът сред Китай и Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и АСЕАН се усилва бързо. През първите 11 месеци, износът от Китай към Европейски Съюз е повишен с 13.3%, а вносът – 21.1%, вносът от Съединени американски щати се е повишил с 15.4%, а износът – 19.6%.

Освен това количеството и цената на желязна руда, петрол, природен газ и въглища се покачват. Експертът прибавя, че това е резултат от повишение на вноса на Китай, както и възобновяване на цените на интернационалния пазар.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР